De kans is groot dat u weleens een relatiegeschenk gekregen of gegeven heeft. Dit kan om diverse redenen geweest zijn. Lees hier 5 redenen om relatiegeschenken te geven. We noemen deze redenen graag omdat nog lang niet alle bedrijven de kracht van het geven van relatiegeschenken ontdekt hebben. Bovendien is het geven van relatiegeschenken niet alleen iets voor bedrijven; ook verenigingen, clubs en vriendengroepen kunnen het geven van relatiegeschenken overwegen. We vertellen er graag meer over dus lees vooral verder.

Waarom een relatiegeschenk geven?

Een relatiegeschenk geven kan een specifiek doel hebben. Als u een doel voor ogen heeft, kunt u op basis daarvan het type geschenk en het moment van geven bepalen. Het geven van relatiegeschenken kan een doel hebben als relatieonderhoud, klantenwerving, naamsbekendheid vergroten en betrokkenheid stimuleren. Deze doelen zijn samengevat in onze 5 redenen om relatiegeschenken te geven.

1. Relatiegeschenk voor het werven van klanten

Als u nieuwe klanten bezoekt is het altijd goed om iets achter te laten. Een relatiegeschenk geven is een beter idee dan alleen een visitekaartje geven. Sleutelhangers zijn daarvoor ideaal, want u kunt op een sleutelhanger uw merknaam of logo bedrukken. We raden aan om een goed passende sleutelhanger te bestellen waarvan de functie aansluit bij uw activiteiten. Bij ons vindt u voor vrijwel iedere branche een passende sleutelhanger. Kies een leuk presentje waar een potentiële klant echt blij mee kan zijn.

2. Betrokkenheid creëren

Om betrokkenheid van medewerkers, clubgenoten of klanten te stimuleren, is een stukje eenheid aanbrengen belangrijk. In een teamsport heeft iedereen immers ook hetzelfde shirt van de club aan. Een lederen sleutelhanger met logo bedrukken kan een ideaal middel zijn om die eenheid te bereiken. Zo’n stoere sleutelhanger past bij verschillende bedrijven. Een sleutelhanger met automerk kan bijvoorbeeld leuk zijn voor leden van een autoclub. Gaat u met uw vriendengroep op vakantie? Dan kan een sleutelhanger ook een leuk aandenken zijn voor later. Waar het om gaat, is dat mensen het gevoel hebben onderdeel van iets te zijn.

3. Een leuke herinnering

Een van de 5 redenen om relatiegeschenken te geven is dat u iets geeft wat een leuke herinnering kan vormen. We noemden het bedrukken van sleutelhangers al in de vorige alinea. U kunt wel een mooi relatiegeschenk geven, maar voor de meeste geschenken geldt dat mensen na verloop van tijd vergeten van wie ze het gekregen hebben, zeker als het om een kleinigheidje gaat. Een mooi voorbeeld zijn de Funda sleutelhangers die als cadeautje bij de aanschaf van een huis gegeven kunnen worden door makelaars. Hierbij dient het ook als herinnering aan iets groots!

Keycord bedrukken

4. Als onderdeel van een campagne

Stel dat u als bedrijf of organisatie van naam gaat veranderen of u krijgt een nieuw logo. Hoe zorgt u er dan voor dat uw huidige klanten, medewerkers en freelancers zo snel mogelijk de nieuwe naam gaan gebruiken? Wat u wilt voorkomen is dat medewerkers of vaste klanten nog lang met de oude naam blijven communiceren. Dit komt helaas vaak voor wanneer er geen goede campagne voor een verandering van naam en logo uitgerold is. Een relatiegeschenk kan daar in onze ogen goed bij helpen. Neem contact met ons op om samen te brainstormen over het relatiegeschenk dat het best bij uw bedrijf past.

5. Wederkerigheid: u geeft wat, u krijgt wat

Wanneer u iets weggeeft, is er een kans dat iemand ook wat bij u gaat afnemen. Dit wordt wederkerigheid genoemd. Stel u geeft aan het begin van de zomer een strandbal met logo aan uw relaties. Na een heerlijke zomervakantie waarin er veel mee gespeeld is, is de kans groter dan uw naam bij die relatie goed in het hoofd zit. Dat vergroot de kans dat die relatie iets bij u afneemt wanneer dat weer nodig is.

Strandbal bedrukken

Wat is een goed relatiegeschenk?

Gaat u voor een sleutelhanger, bedrukte strandbal of frisbee? Of geeft u liever een skipashouder, bedrukte liniaal of een bedrukt keycord? Een goed relatiegeschenk is een geschenk dat bij uw bedrijf past. Het maakt niet uit of u naar goedkope relatiegeschenken zoekt of iets speciaals wilt geven; zelfs het goedkoopste relatiegeschenk kan al een enorm effect hebben. Neem de sleutelhanger als voorbeeld: misschien heeft u zelf ook al jaren een sleutelhanger van een merk of bedrijf aan uw sleutelbos hangen. Indien dat zo is, kunt u de merknaam en het logo vast blindelings voor de geest halen.

Skipashouder bedrukken

Onze 5 redenen om relatiegeschenken te geven

We willen hierbij zeggen dat dit de 5 redenen om relatiegeschenken te geven zijn die wij veel tegenkomen. Er kunnen uiteraard andere, specifieke redenen zijn om een relatiegeschenk te geven. De redenen kunnen zich door het moment voordoen, zoals een beurs of event, maar kunnen ook door iets heel anders komen. Iets leuk geven aan relaties is altijd leuk, zeker als mensen het ontvangen ervan als verrassing ervaren. Denk er vooral niet te lang over na, het geven van relatiegeschenken kost via ons immers weinig.

Goedkope relatiegeschenken

Een bonus reden bovenop de eerder genoemde 5 redenen om relatiegeschenken te geven: een relatiegeschenk geven hoeft helemaal niet duur te zijn. Wanneer u relatiegeschenken onder 1 euro zoekt, zult u bij ons zeker slagen. Het mooie is bovendien dat wij staffelkortingen hanteren. Bij de prijsinformatie op de productpagina staat de prijs per stuk en zoals u zult zien, wordt deze bij sommige sleutelhangers heel laag naarmate u meer bestelt.

Wij denken graag mee

Nog niet overtuigd van de 5 redenen om relatiegeschenken te geven? In dat geval denken wij graag met u  mee. We gaan dan actief in gesprek om te kijken wat voor relatiegeschenk past bij uw bedrijf en bij uw relaties. Wat u vervolgens met de informatie doet, is helemaal aan u. Wij halen er veel voldoening en plezier uit dat wij middels de vele bestellingen duizenden mensen blij hebben mogen maken met een leuk relatiegeschenk. Wij hopen dit ook voor uw relaties te mogen realiseren! Onze slogan is: "Persoonlijke aandacht telt!"

Neem nu contact op of bekijk direct ons assortiment.