Facebook Pixel
presstechniques-heading

Druktechnieken


Voorbeelden van druktechnieken die wij gebruiken.

Blinddruk

Blinddruk

Uw logo wordt met behulp van warmte in het materiaal gedrukt. Wordt voornamelijk gebruikt op agenda's.

Borduren

Borduren

Machinaal borduren in diverse kleuren. Wordt toegepast op textiel, bijv. handdoeken en kleding zoals blouses en poloshirts.

Digitale Print

Digitale Print

Door middel van digitaaldruk is het mogelijk om een full colour logo direct op het artikel te printen. Het bedrukken van verlooptinten en kleurovergangen vormen met digitaalprint geen enkel probleem. In het conventionele offsetdrukwerk is de digitale druktechniek al volledig ingeburgerd maar ook bij het bedrukken van relatiegeschenken wordt de techniek steeds populairder.

Doming

Doming

Krasvaste sticker voorzien van een stevige, glasheldere coating. Wordt toegepast op o.a. sleutelhangers en USB memory sticks.

Etsen

Etsen

Een electrode druktechniek die wordt toegepast op metaal zoals bijv. metalen bekers, balpennen, zakmessen, sleutelhangers.

Foliedruk

Foliedruk

De folie wordt met behulp van warmte in het materiaal gedrukt in mat of glans. Wordt voornamelijk gebruikt op agenda’s.

Lasergravure

Lasergravure

Een techniek waarbij met een laserstraal uiterst precies gegraveerd wordt. Wordt voornamelijk toegepast op diverse soorten metaal zoals bijv. staaflampen en op materialen met een speciale laklaag zoals de luxe schrijfwaren e.d.

Offset

Offset

De drukvorm bestaat over het algemeen uit een dunne aluminium plaat waarop via fotografische weg een beeld is aangebracht. Om een afdruk te krijgen van deze offsetplaat moet deze eerst vochtig worden gemaakt. Alle niet-beeld-delen nemen dit vocht aan. Daarna wordt de vettige inkt aangebracht.

Sticker

Sticker

Opdruk in standaardkleur(en) op een krasvaste sticker. Wordt voornamelijk gebruikt op geschenkverpakkingen.

Sublimatie

Sublimatie

Sublimatie is een druktechniek waarbij een digitaal geprinte opdruk door middel van een hittepers in het materiaal wordt vergast. De speciale sublimatie-inkten hebben de eigenschap om bij een bepaalde temperatuur te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand waarbij de vloeibare fase wordt overgeslagen.

Tampondruk

Tampondruk

Stempeltechniek die gebruikt wordt op egale materiaalsoorten zoals kunststof en imitatieleer, bijv. balpennen, klokjes, schrijfmappen.

Transfer

Transfer

Transferdruk is een opdrukmethode die uitermate geschikt is voor gedetailleerde opdrukken in meerdere kleuren. Bij een transferdruk wordt de opdruk eerst in spiegelbeeld aangebracht op (transfer)papier. Met een pers worden op hoge temperatuur het artikel en de opdruk tegen elkaar gedrukt.

Zeefdruk

Zeefdruk

Deze druktechniek wordt voornamelijk gebruikt op niet egale materiaal-soorten zoals stof, bijv. caps, tassen, paraplu's, textiel.